середа, 31 липня 2013 р.

Салат з трьох видів томатів


Простий, швидкий у приготуванні і неймовірно смачний салат, який просто гріх не приготувати в цю пору року. Рецепт спеціально для тих, хто любить макати свіжий хліб у томатну жижу.

Отже, нам знадобляться:
  • Помідори-сливки (херсонські);
  • Помідори сорту «Бичаче серце» (такі рожевуваті, м’ясисті, часто неправильної надутої форми);
  • Жовті помідори;
  • Помідори будь-яких інших сортів (є такі темні буро-зелені помідори; відповідно назва салату у Вас буде змінюватися «салат з трьох, чотирьох, п’яти видів томатів»);
  • Фіолетова ялтинська цибулька;
  • Свіжий базилік, петрушка;
  • Оливкова олія;
  • Лимонний сік;
  • Сіль, перець;
  • Свіжий хліб (багет, просто білий чи чорний, будь-який, що Вам до смаку).

Готуємо:
  • Миємо, витираємо і нарізаємо помідори (краще крупно), цибульку (тонкою соломкою) і зелень (базилік і петрушку можна просто крупно порвати руками; а якщо Ви дуже сильний/сильна, то рвіть руками і помідори, і цибулю (жартую, звичайно ж);
  • Двом помідорчикам-сливкам надрізаємо шкірку навхрест і заливаємо їх окропом, даємо пару хвилин постояти і знімаємо з них шкірку, вирізаємо зелені серцевинки;
  • У блендері збиваємо м’якоть двох помідорчиків-сливок з оливковою олією, трошечки лимонного соку,  сіллю та перцем. Так у Вас вийде заправка яскравого помаранчевого кольору і чудового томатного смаку, в яку буде чудово макати хліб;
  • Заправляємо салат, додаємо чистої оливкової олії, ще перцю і солі у разі необхідності.
Готово!

Смачного Вам від KULIKCOOK!

Немає коментарів:

Дописати коментар