неділю, 3 серпня 2014 р.

Мариноване філе лосося



Інколи так буває, що вся суть страви у її простоті. Мінімум свіжих натуральних інгредієнтів, природнє поєднання складових і автентичний смак. Натхнення буває зовсім поруч.

Для приготування цієї легкої закуски з філе лосося (яка ще довго нагадуватиме Вам про свіжий літній морський вітерець) нам знадобляться прості речі:

  • Свіже філе лосося (грам 500-600 на дві великі тарілки закуски; саме свіже, не слабосолене і не копчене);
  • Білий винний оцет;
  • Оливкова олія;
  • Лимон;
  • Зубочок часнику;
  • Каперси;
  • Петрушка (більше для декору);
  • Морська сіль;
  • Свіжомелений перець.

Починаємо приготування:

  • Філе лосося гострим ножем відділяємо від шкіри (якщо воно було на шкірі, як у мене);
  • Нарізаємо філе тонкими скибочками (старайтеся робити це поперек волокон і під гострим кутом, так шматочки будуть краще триматися купи);
  • Нарізаємо часник напівпрозорими пластинками;
  • Викладаємо в посудину один шар лосося, солимо, викладаємо декілька пластинок часнику, натираємо трохи лимонної цедри, зверху поливаємо оцтом та оливковою олією;
  • Викладаємо кожен новий шар аналогічним чином, поки не закінчиться лосось. Потім доливаємо оцту та олії, щоб рідина покрила філе;
  • Закриваємо посудину кришкою і ставимо в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч;
  • Перед подачею викладаємо філе лосося на тарілку, посипаємо порубаною петрушкою, розкидаємо каперси, поливаємо оливковою олією та витискаємо декілька крапель лимонного соку. Подаємо зі скибочками лимону;
  • Готово!

Смачного від KULIKCOOK!

Немає коментарів:

Дописати коментар