четвер, 11 липня 2013 р.

Салат з тунцем та баклажанами-гриль під гірчично-медовим соусом


Літо – чудовий час для різних салатів! KULIKCOOK пропонує Вам рецепт нового салату, який стане чудовою ситною і водночас легкою вечерею або обідом. Отже, для салату нам знадобляться:
  • Листя салату (я взяв дубовий салат “oak leaf”, але підійде будь-який салат, який буде під рукою – латук, лолло-россо, ромен…)
  • Руккола
  • Базилік
  • Баклажан (одного середнього розміру вистачить на дві порції салату)
  • Цибуля (краще фіолетова, ялтинська)
  • Оливки зелені (жменька на порцію)
  • Помідори черрі (штук 5-6 на порцію)
  • Тунець консервований (маленька баночка на кожну порцію)
  • Яйця курячі (по одному на кожну порцію)
  • Оливкова олія, темний бальзамічний соус (краще концентрований, але можна і звичайний)
  • Сіль, перець
Для соусу:
  • Оливкова олія
  • Гірчиця негостра із зернами
  • Мед
  • Зубочок часнику
  • Анчоуси в оливковій олії (декілька маленьких штучок)
  • Лимон (точніше його сік, трошки)
  • Сіль, перець

Приготування салату step-by-step виглядає так:
  • Спочатку нарізаємо баклажан на достатньо товсті слайси, добре солимо і кладемо в миску чи тарілку для того, щоб він стік і позбавився гіркоти
  • Листя салату, рукколу і базилік миємо і добре просушуємо рушником (звичайними тканинними чи паперовими рушничками або, якщо ви щасливий власник сушки для салата і зелені як дехто з моїх друзів, то скористайтеся нею). Листя салату крупно розриваємо (якщо треба), листочки рукколи і базиліку можна не розривати
  • Коли баклажан стіче, зливаємо воду (з якою баклажан віддасть свою гіркоту), при цьому баклажани можна трохи почавити, щоб води зійшло побільше
  • Баклажани, а також цибулю (її можна помити, обчистити верхні шари, обрізати хвостики і взяти її цілою) легенько бризкаємо оливковою олією, бальзамічним соусом, солимо, перчимо і відправляємо на гриль. Якщо грилю вдома у Вас немає (і Вам не так пощастило, як мені) баклажани і цибулю можна обсмажити на сильно розігрітій сковорідці-гриль або простій сковорідці, щоб надати їм вигляд приготованих на грилі. Вони мають підсмажитися, місцями навіть трошки попідгорати
  • Готуємо соус. Беремо блендер і на око накладаємо туди гірчицю, наливаємо оливкову олію, трошки меду, лимонного соку, кидаємо маленький зубочок часничку, солі і перцю. Легенько збиваємо, зерна гірчиці при цьому частково подрібнюються і це нам тільки на руку. Потім вкидаємо декілька невеличких анчоусів і знову легенько
    збиваємо. Пробуємо соус на смак і додаємо того, чого в ньому на вашу думку не вистачає (олія, мед, гірчиця, лимонний сік, сіль, перець). Соус виходить досить густої консистенції, тому за потреби його можна трошки розбавити водою до потрібної густини
  • Вже підсмажені баклажани і цибулю грубо нарізаємо (погрубіше з ними, покажіть їм, хто на Вашій кухні шеф)
  • У великій мисці збираємо разом листя салату, рукколу, балилік. Розрізаємо навпіл помідорчики черрі, вкидаємо їх до миски, оливки також туди цілими. Також додаємо наші баклажани і цибульку з гриля (вони ще можуть бути теплими, це ок)
  • Все це потрошку поливаємо соусом і добре перемішуємо (краще руками, при цьому обов’язково ніжно пестити всі інгредієнти), щоб все було в соусі. Залиште трошки соусу для фінальних штрихів
  • Викладаємо все порційно на тарілки. Зверху викладаємо тунець і розрізане навпіл яйце, на які капаємо трошки соусу.

  • Смачного Вам від KULIKCOOK! 

Немає коментарів:

Дописати коментар