вівторок, 23 липня 2013 р.

Філе райдужної форелі з вершково-перцевим соусом


Виглядає складно? Насправді просто! Вся річ у оформленні, на яке мене надихнув один ресторан (де їжа, на жаль, надто смачною не виявилася, а от декором потішила).

Отже, нам знадобляться:
  • Форель райдужна свіжа (1-2 штучки на порцію);
  • Свіжий тимян (він же чебрець);
  • Морська сіль;
  • Оливкова олія;
  • Зелень для прикрашання (що попадеться під руку).

Для соусу:
  • Цибулина середніх розмірів (звичайна або ж біла солодка);
  • Вершки (1 упаковочка (200 мл.), не менше 15% жирності);
  • Суміш перців в зернах (чорний, білий, зелений і рожевий);
  • Оливкова олія;
  • Борошно (трохи більше половини столової ложки);
  • Сіль.


Приготування виглядає так:
  • Форель очищаємо від нутрощів (якщо Вам не пощастило купити її вже очищену);
  • У блендері легенько перемелюємо морську сіль і листочки тим’яну  (без стебелець), щоб трохи подрібнити сіль і дати тим’яну розпустити свій аромат;
  • Натираємо форель всередині та ззовні оливковою олією (небагато, без фанатизму) і сіллю з тим’яном;
  • Відправляємо її в духовку (розігріту до 160-180 градусів по Цельсію) всього на хвилин 30, переверніть її з одного боку на інший один раз.

Тепер готуємо соус:
  • Розігріваємо сковорідку, додаємо трошки оливкової олії;
  • Очищаємо і нарізаємо цибулю (будь-яким чином, це не важливо);
  • Підсмажуємо цибулю, доки вона не розм’якне і не позолотиться (не плутати з «доки вона не підгорить»), додаємо до неї трохи більше половини столової ложки борошна, перемішуємо;
  • Кладемо підсмажену цибулю в блендер і додаємо трішечки вершків (щоб їй було легше збиватися у рідині), перемелюємо це все до однорідної маси;
  • У сковорідку виливаємо решту вершків і додаємо до неї масу, яку ми зробили блендером;
  • Потрошку виварюємо, доки соус не почне густіти, а в цей час мелемо туди суміш перців (млинком або будь-яким іншим чином (можна потовкти, перемолоти в блендері), але перець має бути саме свіжо меленим);
  • Все гарненько перемішуємо і солимо;
  • Соус готовий!

Виймаємо форель з духовки, даємо їй трішечки остигнути (щоб не обпекти пальці) і тепер треба роздобути її філе. Для цього гострим ножем зробіть надріз вздовж хребта, перед хвостиком і перед головою, руками акуратно відділіть філе від хребта і ребер, розріжте його на дві-три частинки.

Філе викладаємо на тарілку, поливаємо соусом, прикрашаємо тарілку зеленню і розмазаним/накапаним соусом.

Готово!

Смачного Вам від KULIKCOOK!


Немає коментарів:

Дописати коментар