пʼятниця, 11 липня 2014 р.

Vitello Tonnato


Пропоную Вам рецепт однієї із моїх найбільш улюблених холодних закусок з італійської кухні. Вона неймовірно смачна, легка і водночас ситна. Хоч приготування і займає деякий час, все це зовсім не складно, а готове м’ясо і соус можуть деякий час зберігатися в холодильнику. Отже, почнемо.


З продуктів нам необхідно наступне:

  • Теляча вирізка (половинка або ціла, залежить від розмірів самої вирізки і від бажаної кількості готової страви);
  • Тунець консервований у власному соку – одна баночка;
  • Анчоуси в олії;
  • Яєчні жовтки (2-3 штуки);
  • Оливкова олія;
  • Каперси;
  • Свіжий розмарин;
  • Лавровий лист;
  • Свіжа рукола, базилік, петрушка;
  • Лимон (точніше його сік);
  • Сіль, перець.

З інвентарю:

  • Каструля;
  • Вода;
  • Харчова плівка;
  • Харчові нитки.

Все є? Тепер починаємо готувати:

  • В каструлю налити води, вкинути декілька гілочок свіжого розмарину, лавровий лист і поставити на плитку, довести воду до кипіння;
  • Вирізку привести до ладу: обрізати всі непотрібні частинки – плівку, жили та жир; розрізати її на декілька частин, так, щоб кожна була не довше приблизно 10 сантиметрів (якщо необхідно);
  • Міцно замотати кожен шматок вирізки в харчову плівку, обмотавши декілька раз, а зверху перев’язати харчовими нитками, так, щоб все міцно трималося купи;
  • Коли вода закипить, відставте каструлю в сторону і вкиньте вирізку, замотану у харчову плівку, у воду;
  • Все, тепер у Вас з’явилося 2-3 години вільного часу. Каструлю забираємо з  вогню, варити борщ не треба! Вирізка лежить у воді і доходить до потрібного стану, набираючись ароматами розмарину. Тривалість водних процедур залежить від бажаного ступеню «рожевості» м’яса, але насправді перетримати чи недотримати її у воді досить складно;
  • Після того, як м'ясо приготується, виймаємо його з води, розрізаємо нитки, розмотуємо плівку і даємо йому остигнути; воду виливаємо геть (супчика смачного не вийде :)

Готуємо соус:   

  • У миску розбиваємо 2-3 жовтки і починаємо їх збивати вінчиком (якщо качаємо м’язи, то вручну, а можна і за допомогою блендера), згодом додаємо по краплі оливкову олію, потім пускаємо її тоненьким струменем, при цьому продовжуємо енергійно збивати, і так доки не отримаємо густий домашній майонез;
  • У чаші блендера  змішуємо приготований майонез, консервоване м'ясо тунця, 5-6 рибинок анчоусів, трошки лимонного соку, сіль і перець. Все добре перемелюємо до отримання однорідної маси;
  • Соус готовий.

А тепер готуємо страву до подачі:

  • Тоненько нарізаємо вирізку гострим ножем і викладаємо її на нарілку;
  • Зверху поливаємо соусом;
  • Розкидаємо поверх маленьку жменьку каперсів;
  • Солимо, перчимо;
  • Прикрашаємо свіжою руколою, базиліком та дрібно порубаною петрушкою;
  • Можна ще додати трошки тоненьких стружок пармезану;
  • Готово!

Смачного Вам від KULIKCOOK!


P.S.: Навіть великий KULIKCOOK буває забудькуватим, коли голодний! Знайдіть на фото один інгредієнт, який я забув покласти перед фотосесією :)

1 коментар: