пʼятниця, 11 липня 2014 р.

Паста з індичкою, баклажаном і кабачком в томатному соусі

Ще одна ідея на тему пасти – доволі ситна і з ароматом грилю. Для вегетаріанського варіанту цієї пасти просто не додавайте індичку.


Для приготуванням нам знадобиться:

  • Філе індички (невеликий шматочок, грам 300-400);
  • Баклажан – 1 штучка середнього розміру;
  • Кабачок (або цукіні) - 1 штучка середнього розміру;
  • Макарони (я взяв великі мушлі, щоб побільше соусу і начинки позалазило всередину);
  • Pomodori pelati –консервовані очищені від шкірки томати у власному соку – 1 банка;
  • Томатний соус з базиліком;
  • Сухе біле вино;
  • Каперси;
  • Приправа прованські трави;
  • Оливкова олія;
  • Свіжий базилік для декору;
  • Сіль, перець.

Почнемо приготування:

  • Розрізаємо баклажан і кабачок скибочками вздовж на 4-6 частин;
  • Баклажан кладемо окремо і щедро солимо, даємо йому полежати для того, щоб сіль витягнула гіркоту, поки баклажан не пустить сік;
  • Добре розігріваємо сковорідку-гриль;
  • Нарізаємо філе індички тонкими смужками, солимо, перчимо, додаємо трошки олії;
  • Підсмажуємо шматочки філе до легкої скоринки;
  • Ставимо воду для макарон на плитку і як тільки вона закипить, вкидаємо макарони, підсоливши воду і додавши декілька крапель олії; відварюємо до стану al dente;
  • Далі підсмажуємо на сковорідці гриль скибочки кабачка, попередньо змастивши їх олією;
  • Віджимаємо з баклажану руками сік, змащуємо олією і підсмажуємо на сковорідці після кабачка;
  • Коли кабачок і баклажан готові, нарізаємо скибочки поперек на великі шматки;
  • Розігріваємо глибоку сковорідку, вкидаємо туди підсмажене філе індички, нарізані баклажан і кабачок, додаємо подрібнені рomodori pelati (можна подрібнити вручну, а можна легенько в блендері, але щоб шматки томатів було видно), каперси, трошки білого вина, томатний соус, прованські трави і на легенькому вогні даємо трошки потомитися декілька хвилин;
  • Перемішуємо начинку та соус з макаронами;
  • Викладаємо на тарілку та прикрашаємо свіжим базиліком;
  • Готово!

Смачного Вам від KULIKCOOK!

Немає коментарів:

Дописати коментар