четвер, 7 липня 2016 р.

Салат з тунцем, маринованим фенхелем, томатами і каперсами з гірчично-медовою заправкою з анчоусами


KULIKCOOK любить літо за свіжі запашні овочі і хрустку соковиту зелень. А Ви? Цей час – найкраща пора дати своїй уяві розгулятися на кухні і покреативити з салатами. Не зупиняйте себе! Сьогодні я пропоную Вашій увазі легкий і водночас ситний свіжий салат з цікавим поєднанням смаків і соусу.

Отже, нам знадобляться такі інгредієнти:
  • Листя салату (на Ваш вибір, головне, щоб не було гірким)
  • Свіжий базилік
  • Фенхель (сама рослинка і зелені листочки, схожі на кріп)
  • Свіжі томати-чері
  • В’ялені томати
  • Каперси (великі чи маленькі, великі ефектніше виглядають)
  • Консервований тунець (краще у власному соку, але можна і в оливковій олії)
  • Консервовані анчоуси
  • Червоний винний оцет
  • Гірчиця не гостра
  • Діжонська гірчиця в зернах
  • Мед
  • Сік половинки лайму
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
Починаємо готувати:
  • Добре вимийте листя салату і базилік, просушіть їх (рушником, паперовими серветками або придбайте собі чарівну сушку-центрифугу для зелені, я колись купив в IKEA і не пожалкував)
  • Тоненько наріжте фенхель, листочки відріжте і покладіть окремо
  • Нарізаний фенхель покладіть в мисочку, побризкайте червоним винним оцтом і помніть руками, нехай трохи постоїть і підмаринується, поки ми будемо готувати далі
  • Помийте томати-чері і наріжте половинками чи четвертинками
  • Наріжте соломкою в’ялені томати
  • Тепер робимо соус. Для цього кладемо в чашу блендера оливкову олію, не гостру гірчицю, мед, анчоуси (пропорції на «око», потім спробуєте, що вийшло), вичавлюємо сік четвертини лайму, сіль, перець і збиваємо все до однорідної маси. Потім додаємо діжонську гірчицю в зернах і дрібно нарізані листочки фенхелю та ще раз легко збиваємо, щоб лишилися цільні зернятка. Соусу зробіть побільше, його має вистачити на все листя салату і ще полити зверху тунець
  • Викладаємо всі наші інгредієнти (листя салату, базилік, під маринований фенхель, свіжі та в’ялені томати) у велику миску, збризкуємо соком четвертини лайму, солимо, перчимо, щедро додаємо соусу і все ретельно перемішуємо (краще руками і з любов’ю)
  • Викладаємо порційно на тарілки гіркою, прикрашаємо каперсами (в мене були великі, якщо у Вас маленькі – то можна було додати їх при змішуванні), зливаємо з тунця сік/олію і викладаємо поверх гірки, поливаємо зверху залишками соусу.
  • Готово!
Смачного Вам від KULIKCOOK

Немає коментарів:

Дописати коментар