четвер, 2 червня 2016 р.

Гаспачо в грузинському стилі з копченою курячою грудинкою і перепелиними яйцями


Надихнувшись грузинською кухнею в одному з київських ресторанів я вирішив дещо поекспериментувати із традиційним іспанським гаспачо. Сьогодні ж другий день літа, а отже настав час холодних супів, які значно приємніше їсти в спеку, ніж звичні гарячі перші страви. Я взагалі великий фанат окрошок, тараторів, гаспачо і таке інше.

Отже, для приготування нам знадобиться наступне:
  • Спілі м’які помідори (з розрахунку 3-4 середніх штуки на одну порцію)
  • Свіжа зелень: кінза (обов’язково), базилік, петрушка, кріп, зелена цибулька
  • Гострий перчик чилі (1 штучка)
  • Часник (декілька зубчиків)
  • Перепелині яйця (кілька штук на порцію)
  • Копчена куряча грудинка (однією грудинки середніх розмірів вистачить на 3-5 порцій)
  • Сік лайму і лимону
  • Оливкова олія
  • Сванська сіль (це така суміш грузинських спецій, продається в магазинах)
  • Свіжомелений перець (чорний чи суміш перців, вона буде ще більш ароматною)
  • З кухонної техніки: занурювальний блендер з великою чашою
Готуємо все швидко:
  • Підсолюємо воду і ставимо варитися перепелині яйця (хвилин 5 після того, як закипить вода, а потім під холодну воду)
  • Надрізаємо шкірку помідорів навхрест і заливаємо їх окропом (так шкірка легко зніматиметься)
  • Чистимо часник, миємо зелень і прибираємо з неї великі стебла;
  • Чистимо помідори від шкірки і закидадаємо в чашу для блендера разом із чилі, часником, зеленню (окрім зеленої цибульки), вичавлюємо сік половини лайму і половини лимону, додаємо Cванської солі і свіжомеленого перцю
  • Перемелюємо все в блендері до однорідної маси і розливаємо по тарілкам, додаємо трохи оливкової олії
  • Нарізаємо зелену цибульку
  • Чистимо перепелині яйця і розрізаємо навпіл
  • Нарізаємо копчену курячу грудинку тонкими слайсами
  • Викладаємо курку і яйця поверх супу, посипаємо Сванською сіллю і цибулькою
Готово!

Смачного вам від KULIKCOOK!   

Немає коментарів:

Дописати коментар