вівторок, 12 серпня 2014 р.

Капрезе

Капрезе – одна з найулюбленіших та найбільш відомих італійських antipasti (закусок) в світі. Мені і раніше подобалося це поєднання інгредієнтів, але після відвідування острову Капрі (звідки і походить назва цього салату: італ. insalata Caprese, тобто «салат Капрі») він ще більше запав мені в душу своєю простотою та автентичністю смаку.


Зараз найкращий час для його приготування, коли на ринках і в магазинах вдосталь свіжих спілих ароматних томатів. Традиційно для капрезе використовують помідори сорту «Волове серце» або черрі, проте я вирішив трошки урізноманітнити рецепт і взяв декілька видів томатів – жовті, темні та червоні сливки. 


Нам знадобляться прості складові:

  • Томати;
  • Свіжий базилік;
  • Моцарела (звичайна з коров'ячого молока (італ. mozzarella fior di latte) або ж традиційна з буйволячого (італ. mozzarella di Bufala);
  • Оливкова олія;
  • Густий бальзамічний соус (опційно);
  • Свіжомелений перець та морська сіль.

Приготування капрезе займає всього декілька хвилин:

  • Нарізаємо томати;
  • Викладаємо їх на тарілку;
  • Розриваємо руками моцарелу і викладаємо її шматками поверх помідорів;
  • Викладаємо листя базиліку;
  • Солимо, перчимо;
  • Щедро поливаємо оливковою олією та розбризкуємо трошки густого бальзамічного соусу (за бажанням).
  • Готово!

P.S.: Я навмисно додаю дещо більше оливкової олії, щоб потім можна було її вимачати свіжим хлібом.

Смачного Вам від KULIKCOOK!

Немає коментарів:

Дописати коментар