понеділок, 15 серпня 2011 р.

Паста з фрикадельками із курятини та шпинату з томатним соусом з каперсами


На черзі нова паста. Приготуйтесь! Інгридієнти наступні:
  • Паста (макарони будь-якої форми, яка вам подобається);
  • Філе курятини (штучки три-чотири);
  • Свіжий шпинат (пучечок);
  • Свіжий зелений базилік і руккола (по невеличкому пучечку кожної);
  • Банка очищених томатів у власному соку або в томатному соку;
  • Томати свіжі (штучка одна-дві);
  • Декілька цибулин (звичайні або фіолетові - "ялтинські");
  • Декілька дольок часнику;
  • Сир пармезан;
  • Трохи борошна;
  • Сіль, перець мелений чорний;
  • Оливкова олія.
Спочатку беремося за фрикадельки. Перемелюємо на м'ясорубці філе курятини, разом із декількома цибулинами, кількома дольками часнику і шпинатом. Можна пропустити це все кілька раз через м'ясорубку, щоб досягнути кращої консистенції. Фарш, який вийшов, солимо і перчимо. Далі формуємо із фаршту фрикадельки. Для цього викорустовуємо трошки муки, обвалюємо в ній фрикадельки - це дозволить їм тримати форму. Далі розігріваємо на сковорідці оливкову олію і підсмажуємо на ній фрикадельки зі всіх боків, так, щоб вони приготувалися, але не надто зажарювалися і покривалися скоринкою. Відкаладаємо готові фрикадельки в сторону.

Тепер готуємо томатний соус. Томати з банки виливаємо в миску і розминаємо будь-яким предметом (наприклад, вилкою), щоб зробити їх більш-менш однорідними. Беремо свіжий томат, очищуємо його від шкірки (для цього можна використати прийом з ошпарюванням його окропом -тоді шкірка відставатиме значно легше), нарізаємо його дрібненькими кубиками і додаємо до томатів з банки.  Дрібненько нарізаємо свіжий базилік і рукколу. Також нарізаємо дрібними кубиками одну цибулинку і одну дольку часнику. Розігріваємо на сковорідці оливкову олію і підсмажуємо цтбульку з часником, доки цтбулька не почне ставати золотого кольору. Потім додаємо томати і накриваємо скорорідку кришкою, щоб вони томилися на невеликому вогні (або електриці, якщо плитка у вас електрична, як у мене). Залишаємо томатний соус на хвилин так 10-15, час від часу перемішуючи. Згодом додаємо туди нарізаний базилік і руколлу (побільше, не жалкуйте), каперси (зовсім небагато, наріжте їх дрібненько) сіль і перець.

В цей час ставимо варитися макарони. Як завжди варимо до стану "аl dente", все традиційно.

Коли соус готовий, додаємо до нього наші фрикадельки, все добре перемішуємо.

Натираємо сир пармезан на дрібну терку, робимо пармезановий "порошок".

Тепер, коли макарони готові, зливаємо воду, трошки обливаємо їх оливковою олією і перемішуємо.


Викладаємо в тарілку макарони, зверху наші фрикадельки з томатним соусом (зачерпуйте побільше соусу), посипаємо все тертим пармезаном і прикрашаємо гілочкою свіжого базиліку.

Ну все, тепер можна їсти! 

Смачного вам від KULIKCOOK!

1 коментар: