субота, 13 серпня 2011 р.

Салат з креветками, авокадо і вершковим соусом з білим вином

На черзі новий салат. Для нього над знадобляться наступні інгридієнти:
  • креветки очищені або в панцирях (останні доведеться чистити власними руцями, що, звичайно ж, швидко не вийде);
  • перець болгарський (солодкий) зелений (колір) (перчини так дві);
  • цибуля фіолетова (також відома як ялтинська; одна штучка);
  • авокадо (якщо знайдете спілий чи переспілий, зробимо з нього соус, якщо не надто спілий - просто наріжемо);
  • яйця курячі (штуки три);
  • вершки (такі, пожирніші, більше ніж 30%; грам так 100);
  • вино біле сухе (трошки зовсім);
  • лайм або лимон.
  • сіль, перець чорний мелений.
Отже, беремо і нарізаємо все дрібненькими кубиками: перець, цибульку, яйця відварені вкруту.Якщо авокадо не надто спілий, то також нарізаємо його маленькими кубиками. Якщо ж він спілий, чи навіть переспілий, і досить м'який, тоді або робимо з нього кашку в блендері (попередньо очищуємо його від шкірки і відділяємо кісточку), або якщо він зовсім м'який, кашку з нього можна зробити просто розминаючи вилкою. У будь-якому випадку, не забудьте додати до авокадо сік лайму чи лимону, щоб він не потемнів.

Якщо креветки вже очищені, тоді у вас менше турбот. Якщо ні, тоді відваріть креветки в панцирі і оцистіть їх (попереджаю вас, це займає немало часу, тому краще купіть вже очищені креветки, моя вам порада).

Тепер робимо вершковий соус. Беремо вершки і починаємо їх збивати міксером, поки не загустіють. Потім додаємо трохи солі, чорного меленого перцю і білого вина, збиваємо так, щоб все розмішалося.

Беремо всі інгридієнти і викладаємо шарами у скляну миску (так візуальний презентація буде більш ефектною). Послідовність - на ваш вибір. Зверху поливаємо вершковим соусом і викладаємо шкірку лимона у виглядідекоративних листочків, а на них кладемо гірку з червоної ікри.

Перед споживанням все перемішуємо (декоративні елементи із шкірки лимона прибираємо).

Смачного Вам із КУЛІКУК!


Немає коментарів:

Дописати коментар