понеділок, 8 серпня 2011 р.

Легкий салат з підмаринованим лососем та огірками

Дійшла черга салатів! Для цього легкого салату з лососем нам знадобиться наступне:
  • лосось (або сьомга чи форель, вони всі з родини лососевих, одним словом червона риба; свіжа або слабосолена; грам 200);
  • свіжі огірки (штучки 3-4);
  • сметана;
  • лимони (штучки 2);
  • оливкова олія;
  • сушені трави (розмарин, базилік);
  • трохи сухого білого вина;
  • сіль, перець чорний мелений.
Спочатку підмаринуємо лосось. Якщо він у вас вже слабосолений, цей крок можна частково або повністю пропустити. Раджу все ж таки брати свіжий лосось, так смакуватиме краще. Ріжемо філе лосося на невеличкі скибочки, поливаємо оливковою олією, вичавлюємо сік лимону, підсолюємо, перчимо, додаємо сушені трави і трошки сухого білого вина (якщо вина немає - це не така вже й велика трагедія). Ставимо лосось у маринаді до холодильника і залишаємо там хоча б на хвилин 15-20, а краще на 30.

Тепер огірки. Очищуємо їх від шкірки і нарізаємо дуже тоненькими смужками, так буде і цікавіше виглядати, і смакувати краще.


Робимо соус. Це дуже просто. Беремо сметану, додаємо туди лимонного соку і трошки чорного меленого перцю. Перемішуємо це все до однорідної консистенції. Надто багато лимонного соку додавати не варто, щоб наш соус не вийшов надто кислим.

Викладаємо у миску лосось (при цьому можна застосувати власну уяву та фантазію і зробити це якось більш креативно, як цього разу зробив я (див. фото нижче). Викладаємо нарізані огірки, поливаємо це все соусом. Завершальна деталь - на терці потріть зверху на салат трішечки лимонної цедри (тобто шкірки лимону).

І все, наш легкий салат готовий! Це було не складно, правда ж?

Смачного вам від КУЛІКУК!

P.S.: Якщо креатив вас так просто не відпускає, то пограйтеся з оформленням. Огірок і лимон вам в допомогу! Я так і зробив :)

                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар