Продовжуємо
експерименти з пастою власноручного приготування. На цей раз натхненням стала
Італія. Уявіть Середземне море, сонячний день, пізній обід з сім’єю або друзями за великим столом надворі, вино і свіжа
домашня паста, яку Ви щойно приготували. Уявили? Тоді поїхали!
Беремо (з розрахунку на дві порції):
·
Борошно – 200 гр. (грубого помолу або звичайне);
·
Яйця – два;
·
Тепла вода
- пів склянки;
·
Оливкова олія - столова ложка;
·
Цибуля
– одна-дві (звичайна або фіолетова);
·
Консервований восьминіг (в моєму випадку він
був в оливковій олії, з часником і гостренький);
·
Каперси;
·
В’ялені томати в оливковій олії;
·
Оливкова олія;
·
Пармезан тертий;
·
Свіжий базилік (для смачних декорацій);
·
Сіль, перець.
Спочатку приготуємо тальятелле, як ми вже робили це раніше. Правило все те ж – на кожну людину (одну порцію пасти) беріть 100 гр.
борошна, одне яйце і пів яйця теплої води.
·
Борошно просіюємо через сито в миску і
робимо з нього гірку, в центрі якої створюємо заглиблення;
·
Розбиваємо туди два яйця, вливаємо воду
і столову ложку оливкової олії, кидаємо трохи солі;
·
Вилкою проколюємо жовтки і починаємо
вимішувати муку, поки не утвориться тісто;
·
Робочу поверхню кухні або стіл щедро
посипаємо мукою і продовжуємо вимішувати тісто руками, додаючи муки, щоб воно
не прилипало;
·
Робимо з тіста калачик і замотуємо його в харчову
плівку або накриваємо рушником, даємо йому відпочити хвилин 10-15;
·
Розрізаємо наше тісто навпіл, беремо перший шматок і
починаємо розкатувати його качалкою, не жалкуйте муки, посипайте поверхню і
скалку, щоб тісто не прилипало;
·
Намагаємося досягнути прямокутної форми
і розкатуємо його максимально тонко, міліметри 2 в товщину;
·
Коли потрібна товщина досягнута, щедро посипте поверхню тіста борошном і скрутіть з
нього рулет, щоб між шарами тіста було багато муки і вони не злипалися;
·
Гострим ножем поріжте рулет поперек на
скибочки шириною в 0,5-1 см., можна розкрити ці рулетки руками;
·
Тут можна почати готувати начинку і соус (див. нижче);
·
Даємо пасті підсохнути 10-15 хв, можна
пришвидшити процес, якщо декілька хвилин легко підсушити її в духовці на
низькій температурі.
·
Доводимо воду до кипіння в каструлі,
солимо, вливаємо трошки оливкової олії, вкидаємо тальятелле і
варимо декілька хвилин до стану al dente, поки вони не почнуть спливати на
поверхню;
·
Воду краще не зливати через друшляк, а
виловити пасту шумовкою і відразу вкинути до соусу, так в ній буде більше вологи і це додасть нашому соусу
вершковості;
Робимо наповнення для пасти:
·
Розігріваємо сковорідку;
·
Дрібно нарізаємо цибулю;
·
Відкриваємо консервованого восьминога і зливаємо з
нього олію у сковорідку, нагріваємо її і вкидаємо цибулю. Смажимо на невеликому
вогні, поки цибуля не розм’якне;
·
Нарізаємо каперси, в’ялені томати, можна нарізати і
шматочки восьминога подрібніше якщо вони надто крупні. Все вкидаємо у
сковорідку, легко обсмажуємо і вливаємо вершки;
·
Вкидаємо в соус попередньо відварені тальятелле, ретельно
все перемішуємо;
·
Викладаємо у тарілки, зачерпуючи соус;
·
Натираємо зверху пармезан, прикрашаємо свіжим базиліком і подаємо до столу;
·
Чекаємо першого «ммм…»;
Смачного Вам від KULIKCOOK!
містер Педро абсолютно неймовірний. він був таким чуйним, таким терплячим і чесним і просто чудово виконував свою роботу кредитного спеціаліста. Я куплю з ним кожен майбутній будинок, якщо коли-небудь переїду в округ Колумбія. він просто найкращий». Я рекомендую всім, хто тут шукає позику, зв’язатися з кредитним спеціалістом Педро на електронну адресу... pedroloanss@gmail.com зателефонувати в WhatsApp: +18632310632
ВідповістиВидалити