Пропоную
Вам рецепт однієї із моїх найбільш улюблених холодних закусок з італійської
кухні. Вона неймовірно смачна, легка і водночас ситна. Хоч приготування і
займає деякий час, все це зовсім не складно, а готове м’ясо і соус можуть
деякий час зберігатися в холодильнику. Отже, почнемо.
З
продуктів нам необхідно наступне:
- Теляча вирізка (половинка або ціла, залежить від розмірів самої вирізки і від бажаної кількості готової страви);
- Тунець консервований у власному соку – одна баночка;
- Анчоуси в олії;
- Яєчні жовтки (2-3 штуки);
- Оливкова олія;
- Каперси;
- Свіжий розмарин;
- Лавровий лист;
- Свіжа рукола, базилік, петрушка;
- Лимон (точніше його сік);
- Сіль, перець.
З
інвентарю:
- Каструля;
- Вода;
- Харчова плівка;
- Харчові нитки.
Все є?
Тепер починаємо готувати:
- В каструлю налити води, вкинути декілька гілочок свіжого розмарину, лавровий лист і поставити на плитку, довести воду до кипіння;
- Вирізку привести до ладу: обрізати всі непотрібні частинки – плівку, жили та жир; розрізати її на декілька частин, так, щоб кожна була не довше приблизно 10 сантиметрів (якщо необхідно);
- Міцно замотати кожен шматок вирізки в харчову плівку, обмотавши декілька раз, а зверху перев’язати харчовими нитками, так, щоб все міцно трималося купи;
- Коли вода закипить, відставте каструлю в сторону і вкиньте вирізку, замотану у харчову плівку, у воду;
- Все, тепер у Вас з’явилося 2-3 години вільного часу. Каструлю забираємо з вогню, варити борщ не треба! Вирізка лежить у воді і доходить до потрібного стану, набираючись ароматами розмарину. Тривалість водних процедур залежить від бажаного ступеню «рожевості» м’яса, але насправді перетримати чи недотримати її у воді досить складно;
- Після того, як м'ясо приготується, виймаємо його з води, розрізаємо нитки, розмотуємо плівку і даємо йому остигнути; воду виливаємо геть (супчика смачного не вийде :)
Готуємо
соус:
- У миску розбиваємо 2-3 жовтки і починаємо їх збивати вінчиком (якщо качаємо м’язи, то вручну, а можна і за допомогою блендера), згодом додаємо по краплі оливкову олію, потім пускаємо її тоненьким струменем, при цьому продовжуємо енергійно збивати, і так доки не отримаємо густий домашній майонез;
- У чаші блендера змішуємо приготований майонез, консервоване м'ясо тунця, 5-6 рибинок анчоусів, трошки лимонного соку, сіль і перець. Все добре перемелюємо до отримання однорідної маси;
- Соус готовий.
А тепер
готуємо страву до подачі:
- Тоненько нарізаємо вирізку гострим ножем і викладаємо її на нарілку;
- Зверху поливаємо соусом;
- Розкидаємо поверх маленьку жменьку каперсів;
- Солимо, перчимо;
- Прикрашаємо свіжою руколою, базиліком та дрібно порубаною петрушкою;
- Можна ще додати трошки тоненьких стружок пармезану;
- Готово!
Смачного
Вам від KULIKCOOK!
P.S.:
Навіть великий KULIKCOOK буває забудькуватим, коли голодний! Знайдіть на фото
один інгредієнт, який я забув покласти перед фотосесією :)
Каперси спізнилися?
ВідповістиВидалити