Ще одна ідея на тему
пасти – доволі ситна і з ароматом грилю. Для вегетаріанського варіанту
цієї пасти просто не додавайте індичку.
Для приготуванням нам
знадобиться:
- Філе індички (невеликий шматочок, грам 300-400);
- Баклажан – 1 штучка середнього розміру;
- Кабачок (або цукіні) - 1 штучка середнього розміру;
- Макарони (я взяв великі мушлі, щоб побільше соусу і начинки позалазило всередину);
- Pomodori pelati –консервовані очищені від шкірки томати у власному соку – 1 банка;
- Томатний соус з базиліком;
- Сухе біле вино;
- Каперси;
- Приправа прованські трави;
- Оливкова олія;
- Свіжий базилік для декору;
- Сіль, перець.
Почнемо приготування:
- Розрізаємо баклажан і кабачок скибочками вздовж на 4-6 частин;
- Баклажан кладемо окремо і щедро солимо, даємо йому полежати для того, щоб сіль витягнула гіркоту, поки баклажан не пустить сік;
- Добре розігріваємо сковорідку-гриль;
- Нарізаємо філе індички тонкими смужками, солимо, перчимо, додаємо трошки олії;
- Підсмажуємо шматочки філе до легкої скоринки;
- Ставимо воду для макарон на плитку і як тільки вона закипить, вкидаємо макарони, підсоливши воду і додавши декілька крапель олії; відварюємо до стану al dente;
- Далі підсмажуємо на сковорідці гриль скибочки кабачка, попередньо змастивши їх олією;
- Віджимаємо з баклажану руками сік, змащуємо олією і підсмажуємо на сковорідці після кабачка;
- Коли кабачок і баклажан готові, нарізаємо скибочки поперек на великі шматки;
- Розігріваємо глибоку сковорідку, вкидаємо туди підсмажене філе індички, нарізані баклажан і кабачок, додаємо подрібнені рomodori pelati (можна подрібнити вручну, а можна легенько в блендері, але щоб шматки томатів було видно), каперси, трошки білого вина, томатний соус, прованські трави і на легенькому вогні даємо трошки потомитися декілька хвилин;
- Перемішуємо начинку та соус з макаронами;
- Викладаємо на тарілку та прикрашаємо свіжим базиліком;
- Готово!
Смачного Вам від KULIKCOOK!
Немає коментарів:
Дописати коментар