Простий,
швидкий у приготуванні і неймовірно смачний салат, який просто гріх не
приготувати в цю пору року. Рецепт спеціально для тих, хто любить макати свіжий
хліб у томатну жижу.
Отже, нам знадобляться:
- Помідори-сливки (херсонські);
- Помідори сорту «Бичаче серце» (такі рожевуваті, м’ясисті, часто неправильної надутої форми);
- Жовті помідори;
- Помідори будь-яких інших сортів (є такі темні буро-зелені помідори; відповідно назва салату у Вас буде змінюватися «салат з трьох, чотирьох, п’яти видів томатів»);
- Фіолетова ялтинська цибулька;
- Свіжий базилік, петрушка;
- Оливкова олія;
- Лимонний сік;
- Сіль, перець;
- Свіжий хліб (багет, просто білий чи чорний, будь-який, що Вам до смаку).
Готуємо:
- Миємо, витираємо і нарізаємо помідори (краще крупно), цибульку (тонкою соломкою) і зелень (базилік і петрушку можна просто крупно порвати руками; а якщо Ви дуже сильний/сильна, то рвіть руками і помідори, і цибулю (жартую, звичайно ж);
- Двом помідорчикам-сливкам надрізаємо шкірку навхрест і заливаємо їх окропом, даємо пару хвилин постояти і знімаємо з них шкірку, вирізаємо зелені серцевинки;
- У блендері збиваємо м’якоть двох помідорчиків-сливок з оливковою олією, трошечки лимонного соку, сіллю та перцем. Так у Вас вийде заправка яскравого помаранчевого кольору і чудового томатного смаку, в яку буде чудово макати хліб;
- Заправляємо салат, додаємо чистої оливкової олії, ще перцю і солі у разі необхідності.
Готово!
Смачного Вам від KULIKCOOK!
Немає коментарів:
Дописати коментар