Виглядає складно?
Насправді просто! Вся річ у оформленні, на яке мене надихнув один ресторан (де
їжа, на жаль, надто смачною не виявилася, а от декором потішила).
Отже, нам
знадобляться:
- Форель райдужна свіжа (1-2 штучки на порцію);
- Свіжий тим’ян (він же чебрець);
- Морська сіль;
- Оливкова олія;
- Зелень для прикрашання (що попадеться під руку).
Для соусу:
- Цибулина середніх розмірів (звичайна або ж біла солодка);
- Вершки (1 упаковочка (200 мл.), не менше 15% жирності);
- Суміш перців в зернах (чорний, білий, зелений і рожевий);
- Оливкова олія;
- Борошно (трохи більше половини столової ложки);
- Сіль.
Приготування
виглядає так:
- Форель очищаємо від нутрощів (якщо Вам не пощастило купити її вже очищену);
- У блендері легенько перемелюємо морську сіль і листочки тим’яну (без стебелець), щоб трохи подрібнити сіль і дати тим’яну розпустити свій аромат;
- Натираємо форель всередині та ззовні оливковою олією (небагато, без фанатизму) і сіллю з тим’яном;
- Відправляємо її в духовку (розігріту до 160-180 градусів по Цельсію) всього на хвилин 30, переверніть її з одного боку на інший один раз.
Тепер готуємо
соус:
- Розігріваємо сковорідку, додаємо трошки оливкової олії;
- Очищаємо і нарізаємо цибулю (будь-яким чином, це не важливо);
- Підсмажуємо цибулю, доки вона не розм’якне і не позолотиться (не плутати з «доки вона не підгорить»), додаємо до неї трохи більше половини столової ложки борошна, перемішуємо;
- Кладемо підсмажену цибулю в блендер і додаємо трішечки вершків (щоб їй було легше збиватися у рідині), перемелюємо це все до однорідної маси;
- У сковорідку виливаємо решту вершків і додаємо до неї масу, яку ми зробили блендером;
- Потрошку виварюємо, доки соус не почне густіти, а в цей час мелемо туди суміш перців (млинком або будь-яким іншим чином (можна потовкти, перемолоти в блендері), але перець має бути саме свіжо меленим);
- Все гарненько перемішуємо і солимо;
- Соус готовий!
Виймаємо
форель з духовки, даємо їй трішечки остигнути (щоб не обпекти пальці) і тепер
треба роздобути її філе. Для цього гострим ножем зробіть надріз вздовж хребта, перед хвостиком і перед головою, руками акуратно відділіть філе від хребта і ребер,
розріжте його на дві-три частинки.
Філе викладаємо
на тарілку, поливаємо соусом, прикрашаємо тарілку зеленню і
розмазаним/накапаним соусом.
Готово!
Смачного Вам від KULIKCOOK!
Немає коментарів:
Дописати коментар