Надихнувшись грузинською
кухнею в одному з київських ресторанів я вирішив дещо
поекспериментувати із традиційним іспанським гаспачо. Сьогодні ж другий день
літа, а отже настав час холодних супів, які значно приємніше їсти в спеку, ніж
звичні гарячі перші страви. Я взагалі великий фанат окрошок, тараторів, гаспачо
і таке інше.
Отже, для приготування
нам знадобиться наступне:
- Спілі м’які помідори (з розрахунку 3-4 середніх штуки на одну порцію)
- Свіжа зелень: кінза (обов’язково), базилік, петрушка, кріп, зелена цибулька
- Гострий перчик чилі (1 штучка)
- Часник (декілька зубчиків)
- Перепелині яйця (кілька штук на порцію)
- Копчена куряча грудинка (однією грудинки середніх розмірів вистачить на 3-5 порцій)
- Сік лайму і лимону
- Оливкова олія
- Сванська сіль (це така суміш грузинських спецій, продається в магазинах)
- Свіжомелений перець (чорний чи суміш перців, вона буде ще більш ароматною)
- З кухонної техніки: занурювальний блендер з великою чашою
Готуємо все швидко:
- Підсолюємо воду і ставимо варитися перепелині яйця (хвилин 5 після того, як закипить вода, а потім під холодну воду)
- Надрізаємо шкірку помідорів навхрест і заливаємо їх окропом (так шкірка легко зніматиметься)
- Чистимо часник, миємо зелень і прибираємо з неї великі стебла;
- Чистимо помідори від шкірки і закидадаємо в чашу для блендера разом із чилі, часником, зеленню (окрім зеленої цибульки), вичавлюємо сік половини лайму і половини лимону, додаємо Cванської солі і свіжомеленого перцю
- Перемелюємо все в блендері до однорідної маси і розливаємо по тарілкам, додаємо трохи оливкової олії
- Нарізаємо зелену цибульку
- Чистимо перепелині яйця і розрізаємо навпіл
- Нарізаємо копчену курячу грудинку тонкими слайсами
- Викладаємо курку і яйця поверх супу, посипаємо Сванською сіллю і цибулькою
Готово!
Смачного вам від
KULIKCOOK!
Немає коментарів:
Дописати коментар