Інколи так хочеться свіжих варених раків з холодним пивом, правда ж?
Простий і водночас неймовірно смачний рецепт раків з часниковим хлібом від KULIKCOOK.
Варимо раків:
- Беремо ще живих, ще не червоних свіжих раків (якщо не знаєте, де їх взяти в Києві, звертайтеся, я дам контакти)
- Дайте їм пожити до моменту приготування
- Промийте раків під холодною водою (краще це робити у великій кастрюлі, щоб раки не почали тікати)
- Попередньо ставимо велику каструлю з водою на плитку (води має бути стільки, щоб покрити раків);
- У воду додаємо: свіжий кріп (зараз, на жаль, немає сухого кропу або бадилля кропу, з якими раки виходять ще смачнішими), петрушку, сіль (багато солі, спробуйте воду на смак, вона має бути дещо пересоленою), лаврові листочки, чорний перець горошком, половинку лимону (вичавіть з нього сік у воду)
- Чекаємо, поки вода закипить
- У воду, що кипить, вкидаємо раків
- Варимо їх на середньому вогні хвилин 15-20, поки вони добре не почервоніють, потім знімаємо з вогню і даємо постояти у воді ще хв 5-10
- Зливаємо воду (хоча дехто любить їсти раків і з цією юшкою; я ні)
- Викладаємо раків на тарілку
- Посипаємо рубленим кропом та кладемо до раків дольки лимону
- Готово!
Робимо часниковий хліб:
- Беремо дуже свіжий багет і нарізаємо (або розриваємо) його на шматки
- У блендері подрібнюємо дольки часничку з оливковою олією, сіллю та чорним меленим перцем
- Поливаємо хліб часниковою олією та добре обмазуємо його руками
- Кладемо хліб на противень, застелений пергаментом для випікання
- Ставимо противень з хлібом у попередньо нагріту до 180 градусів духовку на кілька хвилин
- Перевертаємо шматки хлібу на іншу сторону і відправляємо в духовку ще на декілька хвилин
- Хліб має стати хрустким ззовні, залишаючись м'яким всередині
- Готово!
Подаємо ще теплі раки з часниковим хлібом і холодним пивом.
Смачного Вам від KULIKCOOK!
Немає коментарів:
Дописати коментар