Дійшла черга салатів! Для цього легкого салату з лососем нам знадобиться наступне:
- лосось (або сьомга чи форель, вони всі з родини лососевих, одним словом червона риба; свіжа або слабосолена; грам 200);
- свіжі огірки (штучки 3-4);
- сметана;
- лимони (штучки 2);
- оливкова олія;
- сушені трави (розмарин, базилік);
- трохи сухого білого вина;
- сіль, перець чорний мелений.
Спочатку підмаринуємо лосось. Якщо він у вас вже слабосолений, цей крок можна частково або повністю пропустити. Раджу все ж таки брати свіжий лосось, так смакуватиме краще. Ріжемо філе лосося на невеличкі скибочки, поливаємо оливковою олією, вичавлюємо сік лимону, підсолюємо, перчимо, додаємо сушені трави і трошки сухого білого вина (якщо вина немає - це не така вже й велика трагедія). Ставимо лосось у маринаді до холодильника і залишаємо там хоча б на хвилин 15-20, а краще на 30.
Тепер огірки. Очищуємо їх від шкірки і нарізаємо дуже тоненькими смужками, так буде і цікавіше виглядати, і смакувати краще.
Робимо соус. Це дуже просто. Беремо сметану, додаємо туди лимонного соку і трошки чорного меленого перцю. Перемішуємо це все до однорідної консистенції. Надто багато лимонного соку додавати не варто, щоб наш соус не вийшов надто кислим.
Викладаємо у миску лосось (при цьому можна застосувати власну уяву та фантазію і зробити це якось більш креативно, як цього разу зробив я (див. фото нижче). Викладаємо нарізані огірки, поливаємо це все соусом. Завершальна деталь - на терці потріть зверху на салат трішечки лимонної цедри (тобто шкірки лимону).
І все, наш легкий салат готовий! Це було не складно, правда ж?
Смачного вам від КУЛІКУК!
P.S.: Якщо креатив вас так просто не відпускає, то пограйтеся з оформленням. Огірок і лимон вам в допомогу! Я так і зробив :)
Немає коментарів:
Дописати коментар